Ehdotukset

    Luonnonmukainen valaistus -- Naavan pääkonttori & showroom, Helsinki

    Naavan toimiston ja showroomin biofiilinen valaistus, Helsinki

     

    Signify toimitti Naavan uuteen toimistoon ja showroomiin biofiiliset valaistusratkaisut, jotka tukevat Naavan luonnonmukaista toimistosuunnittelua.

    Tästä konttorista ihmiset lähtevät kotiin virkeänä ja energisinä."

     

    Eeva Niemelä, Naava Oy

    Taustaa

     

    Sisäilmaa puhdistavia viherseiniä valmistava suomalaisyritys Naava alkoi etsiä Helsingistä suurempia tiloja keskeisemmällä sijainnilla. Uudet 400m² tilat löytyivät Helsingin ytimestä, 1965 rakennetusta ja 1988 saneeratusta rakennuksesta Mannerheiminkatu 4:stä, joka remontoitiin lattiasta kattoon yrityksen tarpeisiin.

     

    Remontin tavoitteena oli luoda yritykselle lippulaivatilat, jotka lisäävät tietoisuutta biofiilisestä toimistosuunnittelusta ja toimivat inspiraation lähteenä alan ammattilaisille ja suurelle yleisölle. Remontti saatiin toteutettua noin kuudessa kuukaudessa ja sen myötä Naava sai käyttöönsä 80 m²:ä toimistotilaa sekä noin 300 m²:n laajuisen monitoimitilan, joka toimii myös yrityksen showroomina.

    Ratkaisu

     

    Naavan tiloissa on toteutettu biofiilisen suunnittelun periaatteiden mukaisesti monia luonnollista vuorokausirytmiä tukevia valaisinratkaisuja, aina perusvalaistuksesta erikoisratkaisuihin. Yhteen neuvotteluhuoneeseen valittiin Signifyn NatureConnect, joka näyttää kattoikkunalta ja imitoi auringonvalon luonnollista kulkua. NatureConnect tukee luontoyhteyttä sisätiloissa ja ylläpitää luontaista vuorokausirytmiä sirkadiaanisella valaistuksella.

     

    Toinen neuvotteluhuone toteutettiin metsähenkisesti, jossa metsän puiden tunnelmaa luodaan Signifyn Luminous Textile -videoseinällä ja astetta tummemmalla valaistuksella. Yleisiin tiloihin on asennettu ympäristöystävälliset 3D-tulostetut Cord-valaisimet, jotka on varustettu älykkäillä Philips Hue Filament -lampuilla.

    Kiinnostuitko luonnonmukaisesta valaistuksesta?

    Case Studyt

    • NatureConnect Downloadable Assets

      NatureConnect Downloadable Assets

      Installation instructions, specification sheets, commissioning guide, videos and many more downloadable assets of all the products of NatureConnect by Signify.

    • Meander Medical Centre Amersfoort

      Meander Medical Centre Amersfoort

      The new Eye Clinic of Meander Medical Center in Amersfoort opened. They chose the NatureConnect solution to provide natural daylight since they have no windows. Both patients and staff are very positive about the natural daylight they experience.

    • Vredenbergh residential care center

      Vredenbergh residential care center

      With the help of NatureConnect lighting, Vredenbergh upgraded their nurse workstation, enhancing their health and wellbeing at work.

    • BNP Paribas office

      BNP Paribas office

      BNP Paribas improved the working environment of his employees by bringing natural light indoors with the NatureConnect lighting innovation.

    • Hardeman office

      Hardeman office

      Hardeman BV improved the office experience of his employees by bringing natural light indoors with NatureConnect lighting innovation.

    • Skanska office

      Skanska office

      Skanska improved the office experience for their employees by bringing natural light indoors with NatureConnect Lighting.

    • Van Rennes office

      Van Rennes office

      Van Rennes improved the wellbeing and productivity for their employees by bringing natural light indoors with NatureConnect Lighting.