Ehdotukset

    Tietosuojailmoitus

    Last updated: January 2021    See previous versions

    Tietosuojailmoitus asiakkaille, kuluttajille ja muille liiketoimintaan liittyville henkilöille 


    Viimeinen päivitys: 
     tammikuu 2021

      JOHDANTO

       

      Signify pitää tietosuojaasi erittäin tärkeänä.

       

      Olemme laatineet tämän tietosuojailmoituksen (kutsumme sitä myös “ilmoitukseksi”) helposti ymmärrettävällä tavalla auttaaksemme sinua ymmärtämään, keitä me olemme, mitä henkilötietojasi keräämme, miksi keräämme niitä ja mitä teemme niillä. Muistathan, että henkilötiedot (tässä ilmoituksessa niitä kutsutaan myös ”tiedoiksi” tai ”tiedoiksesi”) tarkoittavat kaikkia tietoja tai tietojoukkoja, joista me pystymme suoraan tai epäsuorasti tunnistamaan sinut henkilökohtaisesti etenkin tunnisteella, kuten nimellä ja sukunimellä, sähköpostiosoitteella, puhelinnumerolla tms.

       

      Muista myös se, että koska Signify on kansainvälinen yhtiö, tämä ilmoitus voidaan korvata tai sitä voidaan laajentaa paikallisten määräysten noudattamiseksi ja myös tarjotaksemme sinulle lisätietoja siitä, miten käsittelemme tietojasi erilaisten Signifyn tuotteiden, palvelujen, järjestelmien tai sovellusten kautta. Sellaisten tuotteiden tai palveluiden osalta (mukaan lukien verkko- tai sovelluspohjaiset toiminnot), jotka voivat käsitellä tietojasi erityisellä tavalla, tätä ilmoitusta voidaan täydentää tuotekohtaisilla ilmoituksilla, joissa on lisätietoja tietojesi käsittelystä tuotteeseen tai palveluun liittyen.  Nämä tuote- tai palvelukohtaiset tietosuojailmoitukset ovat luettavissa Signifyn tietosuojakeskuksessa (katso kohta ”Legal information” [oikeudellisia tietoja]).

       

      Suosittelemme, että varaat aikaa tutustuaksesi tähän ilmoitukseen perusteellisesti.

      Jos et hyväksy tätä tietosuojailmoitusta, älä anna meille tietojasi.

      MILLOIN TÄMÄ TIETOSUOJAILMOITUS PÄTEE?

       

      Tässä ilmoituksessa selitetään, miten keräämme ja mihin käytämme tietojasi, esimerkiksi kun:

      • käytät meidän kuluttajille ja asiakkaille tarjoamiamme verkkosivustoja, sovelluksia tai sosiaalisen median kanavia tai vierailet niillä;
      • ostat ja käytät tuotteitamme, palvelujamme, järjestelmiämme tai sovelluksiamme;
      • tilaat uutiskirjeitämme tai muuta markkinointiviestintää;
      • toimitat meille tavaroitasi tai palveluitasi;
      • otat yhteyttä asiakastukeemme;
      • otat osaa liiketapahtumiimme; tai olet muuten tekemisissä kanssamme (suoraan tai välillisesti) kuluttajan, liikeasiakkaan, liikekumppanin, (ali)hankkijan, urakoitsijan tai muun meihin liikesuhteessa olevan henkilön ominaisuudessa.

       

      Tämä tietosuojailmoitus koskee sinua vain siinä tapauksessa, että toimimme henkilötietojesi käsittelystä vastaavana rekisterinpitäjänä. Jos toimimme tietojen käsittelijänä, henkilötietojasi käsitellään rekisterinpitäjän jakaman tietosuojailmoituksen mukaisesti.

      KUKA ON SIGNIFY?

       

      Signify on globaali johtava toimija valaistusmarkkinoilla. Meillä on ainutlaatuinen kilpailuasema ja laajalti tunnustettu asiantuntemus innovatiivisten valaistustuotteiden, -järjestelmien ja -palvelujen kehityksessä, valmistuksessa ja sovelluksissa.

       

      Kun ilmoituksessa mainitaan “me” tai “yhtiö”, se tarkoittaa tämän ilmoituksen kattamien tietojesi rekisterinpitäjää, eli sitä Signifyn tytäryhtiötä, jonka kanssa sinulla oli, on tai tulee olemaan liikesuhde tai joka muutoin päättää, mitä tietojasi kerätään ja miten niitä käytetään, sekä Signify Netherlands B.V:tä (rekisterinumero 17061150 - High Tech Campus 48, 5656 AE, Eindhoven, Alankomaat). Huomaa, että Signifyn tytäryhtiöihin kuuluvat alayhtiöt, joissa Signify N.V:llä on hallinta-asema joko suoran tai välillisen omistuksen kautta. Voit saada Signifyn tytäryhtiöiden luettelon ottamalla yhteyttä Signifyn tietosuojatoimistoon (yhteystiedot saat alla olevasta kohdasta Mitä valintoja voit tehdä?).

      MITÄ TIETOJA KERÄÄMME SINUSTA?

       

      Riippuen siitä, kuka olet (esimerkiksi oletko asiakas, kuluttaja, toimittaja, liikekumppani tms.) ja miten toimit kanssamme (esimerkiksi verkossa, offline-tilassa, puhelimitse jne.), saatamme käsitellä erilaisia tietoja sinusta. Voimme kerätä tietojasi esimerkiksi, kun käytät meidän kuluttajille ja asiakkaille tarjoamia verkkosivustojamme, sovelluksiamme tai sosiaalisen median kanaviamme tai vierailet niillä, ostat ja käytät tuotteitamme, palvelujamme, verkkopohjaisia työkalujamme, mobiilisovelluksiamme tai järjestelmiämme, tilaat uutiskirjeitämme, asennat  ohjelmistopäivityksen, toimitat meille tavaroitasi tai palveluitasi, otat yhteyttä asiakastukeemme, otat osaa liiketilaisuuksiimme, osallistut kilpailuihimme, myyntikampanjoihimme ja tutkimuksiimme tai olet muulla tavalla tekemisissä kanssamme. Tiedot, jotka kerätään ollessasi vuorovaikutuksessa palveluidemme ja verkkosivustojemme kanssa ja käyttäessäsi niitä, eivät voi yksinään paljastaa henkilöllisyyttäsi eivätkä ole suoraan liitettävissä tiettyyn henkilöön, mutta voivat olla liitettävissä sinuun muihin tietoihin yhdistettyinä.

       

      Alla on kuvaus kategorioista, joihin kuuluvia tietoja saatamme kerätä.

       

      Tiedot, jotka annat meille suoraan

      Tietokategoriat
      Esimerkkejä
      Henkilön tunnistetiedot
      Nimi, sukunimi, ammattinimike, syntymäaika
      Yhteystiedot
      Sähköposti, puhelinnumero, osoite, maa
      Tilin kirjautumistiedot
      Kirjautumistunnus, salasana tai muut turvakoodit
      Kuvat, sitaatit ja/tai videot, joista sinut voidaan tunnistaa
      Kuvat, jotka on siirretty Signifyn tileille tai muulla tavoin toimitettu meille esimerkiksi webinaarin tai haastattelun yhteydessä.
      Taloudelliset tiedot
      Luottokorttitiedot, pankkitilin tiedot
      Muut tiedot, jotka päätät vapaaehtoisesti jakaa Signifyn tai sen tytäryhtiöiden kanssa
      Palaute, mielipiteet, katsaukset, kommentit, siirretyt tiedostot, mielenkiinnon kohteet ja tiedot, jotka annetaan meille due diligence –tarkastusprosessin yhteydessä.

      Lopuksi, jos vierailet tiloissamme, saatamme turvallisuussyistä tallentaa tietojasi videolla tai muulla elektronisella, digitaalisella tai langattomalla valvontajärjestelmällä tai laitteella (esimerkiksi CCTV).

       

      Automaattisesti keräämäämme tiedot

      Kun käytät sivustojamme tai sovelluksiamme tai vierailet niillä, tilaat uutiskirjeitämme tai olet muulla tavalla tekemisissä kanssamme digitaalisten kanaviemme kautta, saatamme niiden tietojen lisäksi, joita annat meille itse suoraan, kerätä tietoja, joita tietokoneesi, matkapuhelimesi tai muu laitteesi lähettää meille. Saatamme kerätä esimerkiksi seuraavia tietoja:

      Tietokategoriat
      Esimerkkejä
      Laitetiedot
      Laitteiston malli, IMEI-numero ja muut ainutkertaiset laitteen tunnistetiedot, MAC-osoite, IP-osoite, käyttöjärjestelmän versio, laiteasetukset, joita käytetään palveluihin pääsemiseen ja laitemääritys.
      Lokitiedot
      Tuotteidemme ja palveluidemme tai tuotteisiimme ja palveluihimme liittyvien tuotteiden ja palveluiden käyttöaika, kesto ja käyttötapa
      Paikkatiedot
      Sijaintisi (IP-osoitteesi, Bluetooth-majakoiden tai tunnisteiden tai muun paikkaan perustuvan teknologian ilmaisemana), jonka tiedot voidaan kerätä käyttäessäsi paikkaan sidottuja tuotteita tai toimintoja esimerkiksi meidän sovellustemme kautta
      Valaisintiedot
      Valaisinten yksilölliset tunnisteet, laitteeseen tallennetut valaisintiedot
      Muita tietoja digitaalisten kanaviemme tai tuotteidemme käytöstäsi
      Käyttämäsi sovellukset tai sivustot, joilla vierailet, linkit, joita napsautat mainossähköposteissamme, liiketunnistimien tiedot

      Tiedot, joita saatamme kerätä muista lähteistä

      Sovellettavan lain sallimissa rajoissa saatamme hankkia tietoja verkkosivustojemme, sovellustemme ja muiden digitaalisten kanavien lisäksi myös muista lähteistä kuten julkisista tietokannoista, yhteisiltä markkinointikumppaneilta, sosiaalisen median alustoilta ja muilta kolmansilta osapuolilta.

       

      Tiedot, joita voimme koota eri lähteistä profiiliisi

      Jos olet ilmoittanut meille, että haluat vastaanottaa räätälöityä suoramarkkinointiviestintää, saatamme koota tietoja eri lähteistä (sekä sisäisistä että ulkoisista) ymmärtääksemme paremmin mieltymyksesi ja kiinnostuksenkohteesi ja pystyäksemme palvelemaan sinua kohdistetumman viestinnän avulla. Voit aina vastustaa näitä toimia käyttämällä oikeuttasi vastustaa itseäsi koskevien tietojen käsittelyä. Voit erityisesti aina valita vaihtoehdon olla vastaanottamatta markkinointitarkoituksessa lähetettyjä sähköposteja noudattamalla jokaisessa sähköpostissa annettuja tilauksen peruuttavia ohjeita. Jos voit kirjautua sisään Signify-tilille, sinulle saatetaan antaa vaihtoehto muuttaa viestintävalintojasi sivustomme tai sovelluksemme asiaankuuluvassa kohdassa. Voit aina ottaa meihin yhteyttä (yhteystiedot saat alla olevasta kohdasta ”Mitä valintoja voit tehdä?”), jos et halua saada markkinointitarkoituksessa lähetettyjä viestejä.

      MITEN KÄYTÄMME EVÄSTEITÄ JA MUITA SEURANTATEKNIIKOITA?

       

      Kun vierailet verkkosivustollamme ja/tai sovelluksissamme tai käytät niitä, voimme tallentaa IP-osoitteesi, selaimesi tyypin, käyttöjärjestelmäsi, viittaavan verkkosivuston, IP-osoitteesi mukaisen maantieteellisen sijaintisi, verkkoselaimen käyttötapasi, sovellusten käyttötapasi ja tavan, jolla olet vuorovaikutuksessa verkkosivustoillamme ja sovelluksissamme olevan sisällön kanssa. Käytämme näiden tietojen keräämiseen eri tapoja, mukaan lukien omat evästeemme ja kolmannen osapuolen evästeet. Lisätietoja siitä, miten käytämme evästeitä ja muita seurantatekniikoita, on evästetiedotteessamme. Siltä osin kuin olet antanut suostumuksesi henkilötietojesi käyttöön, voimme vastaanottaa sijaintitietojasi tai saada pääsyn tiettyihin matkapuhelimeesi tallennettuihin tietoihin, kuten valokuviin, ääniohjeisiin ja yhteystietoihin.

      Jos haluat lisätietoja siitä, miten käytämme evästeitä ja muita seurantatekniikoita, lue evästetiedotteemme (joka on luettavissa Signifyn tietosuojakeskuksen verkkosivustolla kohdassa ”Legal information” [Oikeudellisia tietoja]). Evästeidenhallintatoimintomme avulla voit hallita asetuksiasi.

      MITEN KÄYTÄMME TIETOJASI?

       

      Saatamme käyttää tietojasi erilaisista lainmukaisista syistä ja erilaisiin liiketoimintatarkoituksiin.

      Alla näet yleiskatsauksen tarkoituksista, joihin saatamme käyttää tietojasi.

      Tarkoitus
      Esimerkkejä
      (Mahdollisten) asiakkaiden, toimittajien ja/tai  liikekumppaneiden arviointi ja seulonta (uudelleen seulonta)
      Due diligence –tarkastuksen suorittaminen
      Sopimusten solmiminen ja täytäntöönpano
      Myynti, laskutus, tuotteiden tai palveluiden kuljetus, kirjautuminen mobiilisovelluksiin tai verkkosivustoihin, osallistuminen koulutuksiin, takuu, palveluviestintä, tilien hallinnointi
      Tuki (omasta pyynnöstäsi)
      Tukipalvelu viestintäkanavien kuten asiakastuen tai yhteyskeskuksen kautta
      Suoramarkkinointi
      Kuluttajakontaktien ja /tai liikeasiakaskontaktien (vain tietyissä maissa), mukaan lukien potentiaaliset asiakkaat, edistäminen, sähköposti- ja/tai sähköinen markkinointi, markkinatutkimukset, kokemustesi omakohtaistaminen mieltymystesi, kiinnostuksenkohteidesi tai profiilisi perusteella räätälöityjen tuotteiden ja tarjouksien esittelyn avulla (sivustoillamme, sovelluksissamme tai muissa viestintäkanavissa)
      Intressiemme/omaisuutemme turvallisuus ja suojaaminen
      Teknisten ja organisatoristen turvatoimien järjestäminen ja ylläpito, sisäisten tarkastusten ja tutkimusten suoritus, eturistiriitojen arviointi niiden todentamiseksi
      Oikeudellisten velvoitteiden noudattaminen
      Tietojen paljastaminen valtion laitoksille tai valvoville viranomaisille maakohtaisesti kaikissa maissa, joissa toimimme, esimerkiksi vero- ja sosiaalivakuutusvähennykset, tietojen tallennus- ja raportointivelvoitteet, sääntöjen noudattamista koskevien tarkastusten (ns. compliance-tarkastusten) suorittaminen, valtion tarkastusten noudattaminen ja muut pyynnöt valtiolta ja muilta julkisilta viranomaisilta, oikeusprosesseihin kuten haasteisiin vastaaminen, lainmukaisten oikeuksien ja korvausten haku, sisäisten valitusten ja vaatimusten käsittely
      Oikeudellisten vaatimusten puolustus
      Sellaisten oikeudellisten vaatimusten järjestäminen, käyttäminen tai puolustaminen, joiden kohteena olemme tai saatamme olla
      Tuotekehitys
      Sinulle ja muille tarjoamiemme palveluiden, tuotteiden, verkkopalveluiden, mobiilisovellusten ja ‑viestinnän parantaminen

      Voit halutessasi osallistua arvontoihin, peleihin tai muihin kilpailuihin (”kilpailu”) verkkosivustomme kautta. Jos osallistut kilpailuun, käytämme tietojasi osallistumisesi mahdollistamiseen, tunnistamiseesi, petosten estämiseen/havaitsemiseen ja palkinnon toimittamiseen sinulle (jos voitat). Pidämme näiden tietojen käsittelyä edellä mainitussa tarkoituksessa sopimuksen noudattamisen kannalta välttämättömänä.  Lisätietoja on kyseisen kilpailun ehdoissa.

       

      Jos pyydämme sinua antamaan tietojasi meille, mutta et halua tehdä tätä, joissain tapauksissa emme pysty tarjoamaan sinulle tuotteidemme, palvelujemme, järjestelmiemme tai sovellustemme täyttä toimivuutta. Emme ehkä myöskään pysty vastaamaan meille esittämiisi pyyntöihin.

       

      Vastuullasi on varmistaa, että meille jakamasi tiedot eivät loukkaa kolmannen osapuolen oikeuksia.

      MITEN KÄYTÄMME TIETOJASI MARKKINOINNISSA?

       

      Signify Netherlands B.V. ja muut asiaankuuluvat Signifyn tytäryhtiöt voivat lähettää sinulle säännöllisesti tuotteisiinsa, palveluihinsa, tapahtumiinsa ja myyntikampanjoihinsa liittyviä myynninedistämisviestejä.

       

      Tällaiset myynninedistämisviestit voivat käyttää muun muassa PHILIPS”HUE”, ”SIGNIFY” ja/tai ”INTERACT”-tavaramerkkiä, ja ne voidaan lähettää sinulle eri kanavia käyttämällä kuten sähköpostilla, puhelimitse, SMS-tekstiviestillä, postilähetyksinä ja kolmansien osapuolien sosiaalisten verkostojen kautta. Nykyisen tuotemerkkiluettelomme löydät täältä.

       

      Saatamme myös ottaa yhteyttä sinuun liittyen Signifyn ja muiden tuotteitamme ja palveluitamme täydentäviä tuotteita ja palveluita tarjoavien kolmansien osapuolten tarjoamiin tietoihin, tuotteisiin, palveluihin, tapahtumiin ja tarjouksiin, joiden uskomme kiinnostavan sinua, koska käytät tuotteitamme ja saatat olla kiinnostunut laajentamaan tuotteidemme toimintovalikoimaa etenkin silloin, kun tällainen kolmas osapuoli mielestämme tarjoaa tarpeitasi vastaavia erityispalveluita tai ratkaisuja, tai tuotteidemme ja palveluidemme käytön optimoimiseksi. Emme jaa rekisteröintitietojasi luotetulle kumppanillemme, ellei meillä ole riittävät perusteet tehdä niin.

       

      Voimme yhdistää kaikki sinuun liittyvät tiedot ja tiedot vuorovaikutuksestasi kanssamme ja analysoida näitä tietoja tarkoituksena räätälöidä viestintämme mieltymystesi ja käyttäytymisesi mukaan ja tarjota sinulle paras, yksilöity kokemus, jos sovellettava laki sen sallii ja/tai sitä edellyttää, tai jos meillä on tähän suostumuksesi. Voimme käyttää näitä tietoja myös yleisömme segmentointiin, joka osoittaa, mistä tuotteistamme ja/tai palveluistamme käyttäjät ovat kiinnostuneita, sekä markkinointitoimiemme onnistumisen seurantaan. Voimme seurata sitä, avaatko sähköisiä viestejämme, ja mitä linkkejä napsautat sähköisessä viestinnässämme.

      MITÄ VALINTOJA VOIT TEHDÄ SOSIAALISESSA MEDIASSA?

       

      Kun olet vuorovaikutuksessa sosiaalisen median kanavien/sivujen/kampanjoiden ja blogien kanssa (esim. kun napsautat ”tykkää”- tai ”jaa”-painiketta, kun julkaiset ja jaat kommentteja ja kun lähetät arvioita ja arvosteluja), sosiaalisia kuuntelupalveluita meille tarjoava kolmas osapuoli käsittelee tietojasi. Tämä tarkoittaa, että sosiaalisia kuuntelupalveluita tarjoava kolmas osapuoli säilyttää kopion julkisesti saatavilla olevasta vuorovaikutuksestasi verkossa, johon kolmas osapuoli on antanut meille pääsyn. Tietosi, joita keräämme, sisältävät sosiaalisia kuuntelupalveluita tarjoavan kolmannen osapuolen kautta saamamme julkisesti saatavilla olevat tiedot, jotka olet toimittanut sosiaalisen median tarjoajalle. Käytämme tietojasi yleiskäsityksen muodostamiseen ihmisten meitä ja tuotemerkkejämme koskevista mielipiteistä, ongelmien ratkaisemiseen ja/tai tuotteidemme ja palveluidemme parantamiseen ja/tai markkinointikeskustelun aloittamiseen kanssasi. Jos et halua jakaa meille edellä kuvattuja tietoja, älä ole vuorovaikutuksessa kanssamme sosiaalisen median kanavien kautta.

       

      Saamme kävijätietoja sosiaalisen median sivuiltamme ja kampanjoistamme. Vaikka sekä Signify että sosiaalisen median palveluntarjoajamme ovat vastuussa näistä kävijätilastoista, vastaava sosiaalisen median palveluntarjoaja on ensisijainen yhteydenottopisteesi ja käsittelee oikeuksiesi käyttämistä koskevat pyynnöt ja mahdolliset valitukset. Tarvittaessa autamme asianmukaisia sosiaalisen median palveluntarjoajia vastaamaan pyyntöihisi ja valituksiisi. Lisätietoja koskien henkilötietoja, jotka saamme sosiaalisen median palveluntarjoajilta ja ohjeet asetustesi muuttamiseen löydät sosiaalinen median tarjoajien verkkosivustoilta ja tietosuojakäytännöistä.

      MITEN KÄYTÄMME TIETOJASI MUUSSA VIESTINNÄSSÄ?

       

      Asiakaskyselyviestintä: Pyrimme jatkuvasti parantamaan palveluitamme ja mukauttamaan ne asiakkaidemme vaatimuksiin. Siksi voimme käyttää tietojasi (asiakastunnustasi ja sähköpostiosoitettasi) lähettääksemme sinulle kutsuja asiakas- tai markkinatutkimuskampanjoihin. Voimme antaa tällaisia tutkimuksia tehtäväksi myös kolmansille osapuolille. Näin autat meitä tulemaan paremmiksi. Lähetämme sinulle tämäntyyppistä viestintää vain etukäteen antamallasi suostumuksella, paitsi jos sovellettava lainsäädäntö ei edellytä suostumuksen antamista.

                   

      Pyydetty viestintä: Saatat joskus haluta, että Signify viestii sinulle jostakin asiasta sähköisen viestintäkanavan kautta – mutta et halua suostua markkinointiviestintäämme. Tässä tapauksessa viestimme kanssasi pyyntösi mukaisesti.

       

      Hallinnollinen, palvelu- ja maksutapahtumaviestintä: Saat meiltä aina hallinnolliset, palvelu- ja maksutapahtumaviestit, kuten tuotteidemme tekniset ja/tai tietoturvapäivitykset, tilausvahvistukset, tilisi toimintaa koskevat ilmoitukset ja muut tärkeät ilmoitukset. Et voi kieltäytyä tällaisesta viestinnästä.

      MILLÄ LAILLISELLA PERUSTEELLA KÄYTÄMME TIETOJASI?

       

      Saadaksemme käyttää tietojasi tukeudumme erilaisiin laillisiin perusteisiin, joihin kuuluvat:

      • Sinun suostumuksesi (vain jos se tarvitaan tai sallitaan lain mukaan). Jos me käytämme suostumustasi tietojesi käsittelyn laillisena perusteena, voit perua suostumuksesi milloin tahansa;
      • Tarve luoda sopimussuhde kanssasi ja velvoitteemme noudattaa sopimusehtoja;
      • Meidän tarpeemme noudattaa laillisia velvoitteitamme sekä asettaa ja käyttää oikeusvaatimuksia ja puolustaa itseämme oikeudellisia vaatimuksia vastaan;
      • Tarve toteuttaa laillisia intressejämme, joihin kuuluvat:

      o   Varmistaa, että verkostomme ja tietomme ovat turvassa;

      o   Liiketoiminnan yleinen hallinta ja hoito yhtiön piirissä;

      o   Estää tai tutkia epäillyt tai tapahtuneet lainrikkomukset, liikeasiakkaan sopimuksen rikkomukset tai Signifyn eettisen koodin tai muiden Signifyn käytäntöjen laiminlyönti;

      o   Markkinointimme ulottuvuuden ja viestinnän relevanttiuden optimointi tai laajentaminen

      • Tarve vastata pyyntöihisi;
      • Tarve suojata kaikkien henkilöiden keskeisiä etuja;
      • Mikä tahansa muu laillinen peruste, jonka paikallinen laki sallii.

      MILLOIN JAAMME TIETOJASI?

       

      Emme myy henkilötietojasi. Emme myöskään jaa henkilötietojasi muutoin kuin niissä rajoitetuissa tapauksissa, jotka on esitetty alla.

      Saatamme luovuttaa tietojasi seuraaville kohteille, jos se on välttämätöntä tässä ilmoituksessa kuvattujen tarkoitusten toteuttamiseksi.

      • Signifyn tytäryhtiöt: Koska olemme globaali yhtiö, tietojasi voidaan jakaa joidenkin Philips Lightingin tytäryhtiöiden kanssa. Pääsy tietoihisi Signifyn sisällä myönnetään tietojen tarpeellisuuden pohjalta.
      • Palveluntarjoajat: Monien liiketoimintojen tavoin me saatamme siirtää tiettyjä tiedonkäsittelytoimia luotettaville kolmansille palveluntarjoajaosapuolille, jotka toteuttavat toimia ja tarjoavat meille palveluja. Tällaisia palveluntarjoajia ovat esimerkiksi ICT-palveluntarjoajat, konsulttipalvelujen tarjoajat, rahtauspalvelujen tarjoajat, maksupalvelujen tarjoajat, sähköisen viestinnän palvelualustat, kilpailupalveluiden tarjoajat.
      • Liikekumppanit: Voimme jakaa tietojasi luotettavien liikekumppaneiden kanssa, mukaan lukien chat-keskustelujen tarjoajat, jotta he voivat toimittaa pyytämiäsi palveluita.
      • Julkiset ja valtion viranomaiset: Kun laki niin vaatii tai meidän oikeuksiemme suojaamisen kannalta on välttämätöntä, saatamme luovuttaa tietojasi tahoille, joiden säännösten tai lainkäyttövallan alaisena Signify toimii.
      • Ammattiasiantuntijat ja muut: Saatamme jakaa tietojasi toisten osapuolten kanssa, joihin kuuluvat ammattiasiantuntijat, esimerkiksi pankit, vakuutusyhtiöt, tilintarkistajat, lakimiehet, kirjanpitäjät ja muut ammattiasiantuntijat.
      • Yritysjärjestelyihin liittyvät muut osapuolet: Saatamme myös aika ajoin jakaa tietojasi yritysjärjestelyiden yhteydessä, kuten liiketoiminnan tai sen osan myynnin yhteydessä toiselle yhtiölle tai saneerauksen, fuusion, yhteisyrityksen tai muun liiketoiminnastamme, varoistamme tai varastostamme luopumisen yhteydessä (myös konkurssin tai vastaavan oikeuskäsittelyn yhteydessä).
      • Pyynnöstäsi siinä tapauksessa, että pyydät henkilötietojesi siirtämistä toiselle palveluntarjoajalle.

       

      Voimme jakaa nimettömiksi tehtyjä tietoja sekä nimettömiksi tehtyihin tietoihin perustuvia raportteja ja analyysejä. Voimme luovuttaa koottuja, nimettömiksi tehtyjä tietoja sekä tällaisista tiedoista johdettuja raportteja ja analyyseja palveluntarjoajillemme, toimittajillemme, mainostajillemme, kauppiaillemme, kuluttaja- ja markkinatutkimusyrityksille ja muille organisaatioille. Näitä nimettömiksi tehtyjä, ei-henkilökohtaisia tietoja voidaan jakaa myös muille käyttäjille tarkoituksena auttaa heitä ymmärtämään paremmin valaistuksensa käyttöä verrattuna muuhun yhteisöön, lisätä tietoisuutta turvallisuuskysymyksistä, parantaa järjestelmäämme tai muihin tiedotustarkoituksiin.  Pyrimme estämään näiden ei-henkilökohtaisten tietojen liittämisen sinuun, ja vaadimme kumppaneitamme toimimaan samoin.

      MILLOIN SIIRRÄMME TIETOJASI ULKOMAILLE?

       

      Koska olemme globaali yhtiö, antamiasi tietoja voidaan siirtää Signifyn tytäryhtiöille ja luotettaville kolmansille osapuolille eri puolilla maailmaa, tai heille voidaan antaa pääsy tietoihin. Tämän vuoksi tietojasi voidaan käsitellä sen maan rajojen ulkopuolella, jossa asut, jos tämä on välttämätöntä tässä ilmoituksessa esitettyjen tarkoitusten toteuttamiseksi.

      Jos sijaintisi on Euroopan talousalueeseen kuuluvassa maassa, saatamme siirtää tietojasi talousalueen ulkopuoliseen maahan. Jotkut näistä maista tarjoavat Euroopan komission mukaan riittävän tietosuojan. Sikäli kuin siirto tapahtuu Euroopan talousalueelta maihin, jotka eivät Euroopan komission mukaan tarjoa riittävää suojaa, olemme asettaneet riittävät toimenpiteet suojaamaan tietojasi, kuten organisatoriset ja oikeudelliset toimenpiteet (esimerkiksi sitovat yhtiösäännöt ja Euroopan komission tavanomaiset hyväksytyt sopimusehdot). Saat kopion näistä toimenpiteistä pyytämällä ne Signifyn tietosuojatoimistosta. (Yhteystiedot ovat alempana kohdassa ”Mitä valintoja voit tehdä?”).

      MITEN KAUAN SÄILYTÄMME TIETOJASI?

       

      Säilytämme tietojasi niin kauan kuin on tarpeellista tietojen keräystarkoituksen toteuttamiseksi (tarkoitusten yksityiskohdat näet edellä kohdassa Miten käytämme tietojasi?). Muista kuitenkin, että joissain tapauksissa laki voi vaatia tai sallia pidemmän säilytysajan. Kriteerit, joita käytämme säilytysajan määrittelyssä, sisältävät seuraavat:

      • Miten kauan tietojasi tarvitaan toimittaaksemme sinulle tuotteemme tai palvelumme tai harjoittaaksemme liiketoimintaamme?
      • Onko sinulla tili yhtiössämme? Siinä tapauksessa tietojasi säilytetään niin kauan kuin tili on aktiivinen tai niin kauan kuin se on tarpeellista meidän sinulle suorittamiemme palvelujen kannalta.
      • Onko meillä lain vaatima, sopimukseen perustuva tai vastaava velvoite säilyttää tietojasi? Esimerkkeihin voivat kuulua sovellettavan lainkäyttöalueen pakottavat tietojensäilytyslait, valtiolliset määräykset säilyttää tietoja, jotka ovat osa tutkimusta, tai tiedot, jotka pitää säilyttää oikeudenkäyntiä varten tai mahdolliselta vaatimukselta suojautumiseksi.

      MITEN TURVAAMME TIETOSI?

       

      Suojataksemme tietosi suoritamme asiaankuuluvat toimenpiteet, jotka noudattavat sovellettavia tietosuojalakeja ja -määräyksiä, mihin kuuluu se, että palveluntarjoajamme käyttävät asiaankuuluvia keinoja suojatakseen tietojesi luottamuksellisuuden ja turvallisuuden. Valitettavasti minkään tiedonsiirto- tai tallennusjärjestelmän ei voida taata olevan 100-prosenttisen turvallinen. Ottaen huomioon uusimman tekniikan ja toteuttamiskustannukset sekä suojattavien tietojen luonteen, me suoritamme tekniset ja organisatoriset toimenpiteet riskien estämiseksi, kuten tietojesi tuhoaminen, menetys, muuttaminen tai luvaton luovutus tai luvaton pääsy tietoihin. Jos sinulla on syytä epäillä, että vuorovaikutusta kanssamme tai tietojasi ei enää käsitellä turvallisella tavalla, ota välittömästi yhteyttä Signifyn tietosuojatoimistoon alempana kohdassa ”Mitä valintoja voit tehdä?” kuvatulla tavalla.

      MITÄ VELVOLLISUUKSIA SINULLA ON?

       

      Muistutamme sinua siitä, että sinulla on velvollisuus taata parhaan tietosi mukaan, että meille antamasi tiedot ovat täsmällisiä, täydellisiä ja ajan tasalla. Jos lisäksi annat meille toisten henkilöiden tietoja, sinun vastuullasi on kerätä nämä tiedot paikallisten lakien mukaisesti. Sinun tulee esimerkiksi antaa näille toisille henkilöille, joiden tietoja annat meille, tieto tämän ilmoituksen sisällöstä ja saada heidän suostumuksensa etukäteen.

      MITÄ VALINTOJA VOIT TEHDÄ?

       

      Haluamme antaa sinulle pääsyn tietoihisi. Yleensä voit valvoa tietojasi itsenäisesti (esim. kirjautumalla tilillesi) ja päivittää, muokata, tai jos laki sen sallii, poistaa tietoja. Tässä tapauksessa kannustamme sinua hallinnoimaan omia tietojasi. Joissakin tilanteissa meillä on oikeus kieltää tai rajoittaa oikeuksiasi, esimerkiksi silloin, kun se on tarpeen muiden henkilöiden oikeuksien ja vapauksien suojaamiseksi, tai kieltäytyä poistamasta henkilötietojasi, jos tällaisten tietojen käsittely on tarpeen lakisääteisten velvoitteiden noudattamiseksi ja/tai oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.

       

      Voit aina ottaa yhteyttä tietosuojatoimistoomme, jos haluat:

      • tarkastaa, muuttaa tai poistaa meille antamiasi tietoja (sikäli kuin Signifyllä ei ole muutoin lupaa tai vaatimusta näiden tietojen säilytykseen);
      • vastustaa tiettyjä tiedonkäsittelymenetelmiä, esimerkiksi peruuttaa markkinointitarkoituksessa lähetetyt viestit;
      • saada tiedoistasi kopion (yleisessä koneluettavassa muodossa sikäli kuin sovellettava laki sitä vaatii);
      • kysyä meiltä muita kysymyksiä, jotka liittyvät Signifyn suorittamaan tietojesi suojaamiseen.

       

      Tietojesi suojaamiseen Signifyllä tai yleisemmin tähän ilmoitukseen liittyvissä kysymyksissä tai kohtuullisissa pyynnöissä voit ottaa yhteyttä Signifyn tietosuojatoimistoon:

      • Postiosoite: Signify - Attn: Privacy Office – Herikerbergweg 102, 1101 CM Amsterdam Zuid Oost, Alankomaat; tai
      • Verkkoyhteys:  Signifyn tietosuojakeskuksen “Privacy Request” -osasto

       

      Pidä mielessä, että sähköpostiviestintä ei ole aina turvallista. Älä siksi sisällytä arkaluontoisia tietoja meille lähettämiisi sähköposteihin.

       

      Teemme parhaamme, jotta saat vastauksen ajoissa ja maksutta, ellei se vaadi suhteetonta ponnistusta. Tietyissä tapauksissa saatamme pyytää sinua varmistamaan henkilöllisyytesi ennen kuin vastaamme pyyntöösi. Jos olet tyytymätön saamaasi vastaukseen, voit viedä valituksesi lainkäyttöalueesi toimivaltaiselle viranomaiselle.

      KERÄÄMMEKÖ TIETOJA LAPSISTA?

       

      Emme kerää tietoja tarkoituksellisesti alle 16-vuotiaista lapsista.

      • Erityishuomautus alle 16-vuotiaille lapsille: Jos olet alle 16-vuotias, suosittelemme, että keskustelet vanhempiesi tai holhoojasi kanssa ja saat heidän suostumuksensa ennen kuin annat tietojasi meille.
      • Erityishuomautus alle 16-vuotiaiden lasten vanhemmille: Suosittelemme, että tarkastat ja valvot sitä, miten lapsesi käyttävät tuotteitamme, järjestelmiämme, palveluitamme ja sovelluksiamme (näihin kuuluvat verkkosivustomme ja muut digitaaliset kanavat), jotta voit varmistua siitä, että lapsesi ei anna henkilökohtaisia tietoja kysymättä sinulta lupaa.

      MILLOIN TÄTÄ TIETOSUOJAILMOITUSTA PÄIVITETÄÄN?

       

      Tätä tietosuojailmoitusta saatetaan päivittää aika ajoin.

      Tämän ilmoituksen viimeisin versio ohjaa tietojesi käyttöä toimestamme, ja se on luettavissa Signifyn tietosuojakeskuksen verkkosivuilta; katso kohta ”Legal information” (Oikeudellisia tietoja).

       

      - Signify -

      Version history

      Date

      June 2017
      January 2019
      January 2020