Forslag

    Signify lanserer spesialtilpassede gjenvinnbare 3D-printede lamper til profesjonelt bruk og et omfattende samarbeidsprosjekt med Marks and Spencer

    27 November 2019

     

    • Nye fabrikker for 3D-print i USA, India og Indonesia
    • M&S investerer i bærekraftig oppgradering av belysning
    • Store aktører vil ha skreddersydde miljøvennlige lamper som er 3D-printet on demand

    Eindhoven, Nederland – Signify (Euronext: LIGHT), som er verdensførende innen belysning, har  annonsert sine nye anlegg for 3D-print av lampeskjermer og lamper i Nederland. I tillegg har firmaet planer om å opprette anlegg for 3D-print i USA, India og Indonesia. Virksomheten har perfeksjonert denne meget fleksible, mer bærekraftige formen for produksjon som bruker 100 % gjenvinnbart polykarbonat. Dette gjør at lampene kan designes og tilpasses kundenes ønsker og gjenvinnes på slutten av produktets levetid. Dette passer perfekt inn i en miljøvennlig sirkulær økonomi.

     

    Marks & Spencer (M&S) har i dag annonsert den første fasen av implementeringen av tusenvis av 3D-printede armaturer i butikker i hele Storbritannia. Dette skal foregå fram til ultimo 2020 og M&S gjør  på denne måten det samme som andre store aktører som Albert Heijn, SAS og Total and Praxis.

     

    Signifys fokus på 3D-print gjør at kunden får et bedre produkt, i tillegg til å redusere Co2-utslippene både hos kunden og hos Signify. En typisk 3D-printet lampeskjerm (uten elektronikk og optikk) har 47 % lavere CO2-utslipp en et metall-armatur som er produsert på en konvensjonell måte. Nesten alle komponenter kan gjenbrukes eller  gjenvinnes.

    Vi er den første belysningsprodusenten som produserer 3D-printede armaturer i en industriell målestokk. Dette styrker vår posisjon som førende innen belysning og bærekraftige løsninger."

     

    Olivia Qiu,

    som er Chief Innovation Officer hos Signify

    «Å 3D-printe armaturer gir en mer fleksibel, rask og mer miljøvennlig produksjon. Vi kan skape nye design eller justere de designene vi allerede har. Dette gjør at vi kan oppfylle kundenes behov uten store investeringer eller lange utviklingsperioder.»

    “Kundene kan få ideene produsert på bare få dager istedenfor måneder, og med lavere energiforbruk. Vår 3D-printede produkter har et lavere CO2-avtrykk enn klassiske lamper i metall som produseres på konvensjonell måte. De veier mindre, noe som igjen gjør at vi kan redusere utslippene ved transport med 35 %. Ved å legge produksjonen i nærheten av byområder, kan vi redusere utslippene enda mer. LED-belysning er selvfølgelig også mye mer energieffektivt enn konvensjonell belysning.»

     

    Planer for utvidelse

    Signify har allerede et anlegg for 3D-printing i Maarheeze i Nederland Anlegget regner etter hvert med å ha opptil 500 3D-printere i forskjellige størrelser som kan produsere armaturer som er opp til 60x60 cm. I januar 2020, kommer nye anlegg for 3D-printing i Burlington, Massachusetts i USA – et anlegg som skal produsere både for det profesjonelle marked og for sluttbrukere.  Senere etableres nye anlegg i Noida i India og Jakarta i Indonesia. LED-belysning blir integrert i lampene på alle disse stedene.

     

    Belysning for en sirkulær økonomi

    Marks & Spencer er i gang med å installere tusenvis av 3D-printede LED-armaturer fra Signify i butikker i London og Manchester i England, i Belfast i Nord-Irland og Dublin og Cork i Irland. Prosjektet er endel av en større renovering for å gi større energibesparelser og høyere ytelse. I butikkene blir forskjellige lamper erstattet med 3D-printede LED-versjoner. Disse skreddersydde produktene er laget for å presist passe inn i de eksisterende fatningene, slik at man ikke behøver å gjøre ytterligere tilpasninger i f.eks. takkonstruksjonen. Denne oppgraderingen er en del av M&S engasjement for å ha mer bærekraftig teknologi i butikkene sine.

    Vi har jobbet hardt i en årrekke for å lage et mer miljøvennlig M&S som utleder mindre CO2, og vi er stolte av at vi var den første store CO2-nøytrale kjeden i 2012."

     

    Oliver Knowles,

    Research & Development Manager i Property Group hos M&S

    «Det har vært 3D-printing på markedet en stund, men disse armaturene er de første på belysningsområdet som gir mer bærekraftighet i butikkene og som er i overenstemmelse med vår langsiktige strategi. Produktenes potensiale er enormt både når vi tenker på energibesparelser og kostnadsreduksjon . De er printet – on demand – slik at de passer perfekt uten at vi skal tilpasse eller justere i takene våre. Vi kan også sende de tilbake for gjenvinning og få nye design, noe som gjør at vi alltid kan tilpasse oss og være up-to-date.»

     

    Det nederlandske supermarked Albert Heijn begynte i 2017 å bruke skreddersydde dekorative taklamper for å optimere stemningen i ferskvareavdelinger i over 100 butikker. Armaturene ble printet i fruktfasonger og former.  Det ble også printet andre design i forskjellige butikker som var tilpasset fryseavdelinger og kafeer. Albert Heijn kan alltid oppdatere designet ved å sende lampeskjermene tilbake til Signify der de blir resirkulert og det printes nye design.

     

    I 2018 besto 79 % av Signifys salg av bærekraftige inntekter. Virksomheten er fast besluttet på å bli karbonnøytral i 2020 og ble akkurat utnevnt som industriførene i det tredje året i trekk i Dow Jones Sustainability Index.

    Om Signify


    Signify (Euronext: LIGHT), verdensførende innen belysning for både det profesjonelle markedet, forbrukermarkedet og belysning til Internet of Things. Våre Philips-produkter, Interact belysningssystemer og data-aktiverte tjenester gir merverdi til firmaer og forvandler private hjem, bygninger og offentlige områder. I 2018 hadde vi en omsetning på 6,4 milliarder EUR og cirka 27.000 ansatte fordelt på 70 land. Vi utnytter lysets fulle potensiale for at gi lysere liv og bidra til en bedre verden. I tre år på rad har vi blitt utnevnt til bransjeførende i Dow Jones Sustainability Index. Nyheter fra Signify finner du på Newsroom, Twitter, LinkedIn og Instagram. Investorinformasjon finner du på Investor-siden.
    Street Lighting-Smart-iot

    Flere pressemeldinger

    • Philips Hue utvider samarbeidet med Samsung SmartThings

      mars 26, 2024

      Philips Hue utvider samarbeidet med Samsung SmartThings

    • Signify offentliggjør 2000 miljødeklarasjoner

      mars 21, 2024

      Signify offentliggjør 2000 miljødeklarasjoner

    • Oulu tester ny belysningsløsning for å øke sikkerheten

      februar 21, 2024

      Oulu tester ny belysningsløsning for å øke sikkerheten