Suggestions

  Circular lighting bij Schiphol Airport

  Schiphol Airport, Amsterdam, Nederland

   

  In zeven belevingswerelden rondom winkelen, eten, drinken en ontspannen vindt de reiziger volop comfort. Circular lighting bleek de beste oplossing te zijn. Thomas Rau, CEO, Founder Turntoo, visionair en consultant circulair economy, stond aan de wieg van dit innovatieve service businessmodel. Samen met Signify hebben ze Circular lighting ontwikkeld.

  "Toen we Lounge 2 gingen verbouwen zagen we een enorm mooie kans om de volgende stap te zetten om de meest duurzame luchthaven ter wereld te worden."

   

  - André van den Berg, Executive Vice President & Chief Commercial Officer Schiphol Group

  Uitdaging van de klant

   

  Schiphol behoort tot de top van duurzame luchthavens ter wereld. De luchthaven werkt hard aan de verlaging van het energieverbruik en zoekt voortdurend naar manieren om duurzaam te bouwen. Dit alles met maar één doel voor ogen: de meest duurzame luchthaven ter wereld worden. Wanneer Schiphol besloot om Lounge 2 te verbouwen zagen ze een enorm mooie kans om de volgende stap in die richting te zetten met duurzame LED-verlichting.

  De juiste verlichting

   

  Het Circular Lighting businessmodel geeft een volledig nieuwe kijk op licht, waarbij ‘bezit’ wordt vervangen door ‘gebruik’. “Het principe is simpel: je koopt geen armatuur maar licht. Daardoor wordt het noodzakelijk om kwalitatief goede, duurzame Philips verlichtingsproducten te vervaardigen, die modulair zijn opgebouwd en compleet te repareren zijn. Als de contractperiode is afgelopen, kan de klant ervoor kiezen om het contract te verlengen met de bestaande verlichting of voor nieuwe verlichting kiezen. De armaturen gaan dan retour en de materialen en de componenten worden hergebruikt of gerecycled”, aldus Thomas Rau.

  More innovation from Signify

  • Circular Lighting

   Circular Lighting

   Nous garantissons les performances de notre éclairage: consommation réduite, niveau lumineux, rapidité d'allumage.

  • Circular Lighting dans l’enseignement Antwerp Mannagement School

   Circular Lighting dans l’enseignement Antwerp Mannagement School

   Design for Eternity. Ce fut l’un des objectifs ambitieux assignés aux nouveaux locaux de l’Ecole de Management d’Anvers. Son directeur général Geert Vyncke souhaitait sortir des sentiers battus pour construire un bâtiment le plus durable possible.

  • Circular Lighting in Bruynzeel

   Circular Lighting in Bruynzeel

   Bruynzeel Storage Systems is als producent, adviseur en installateur trendsetter in de ontwikkeling van ruimtebesparende archiverings- en opslagsystemen. Dit doet Bruynzeel al jaren op een duurzame, zo maatschappelijk verantwoorde manier.