Circulaire verlichting en duurzame renovatie

    De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten, Brussel, België

     

    De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) heeft zich ertoe verbonden haar hoofdzetel in het Huis Madou te renoveren in overeenstemming met haar doelstellingen: duurzaamheid en toegankelijkheid. Haar kantoren in Brussel zullen een populaire ontmoetingsplaats worden.

    "Ik ben enthousiast. De verlichting is aangenaam en precies. Ze past zich aan onze werkelijke behoeften aan. Mijn medewerkers zijn erg blij met het resultaat."

     

    - Mieck Vos, algemeen directeur VVSG

    Uitdaging van de klant

     

    Het hoofdkantoor van VVSG in de Brusselse Madouwijk was dringend toe aan een opfrisbeurt. "Voor de renovatie van onze kantoren hadden we hoge eisen gesteld op het gebied van duurzaamheid", verklaart Mieck Vos, algemeen directeur van de VVSG. "We wilden circulaire oplossingen zoals regenwater hergebruiken, versleten tapijten recycleren en meubels renoveren. Het is heel interessant om vast te stellen dat dezelfde logica nu ook is toegepast voor de verlichting."

    De juiste verlichting

     

    De LED-armaturen die in het Huis Madou zijn geïnstalleerd, bieden een gegarandeerde lichtopbrengst gedurende 10 jaar. Daarna kan de klant ervoor kiezen om de apparatuur terug te kopen en eigenaar te worden van zijn installatie, of hij kan een nieuw contract tekenen met Signify voor 5 jaar. Gedurende de tien jaar van het contract wordt een energiebesparing van 70% verwacht, terwijl de VVSG wordt ontlast van alle verantwoordelijkheid voor onderhoud en reparatie. Er is geen voorafgaand investeringsbudget vereist. De VVSG betaalt een jaarlijkse bijdrage die vrijwel gelijk is aan de gerealiseerde besparingen vanaf het eerste jaar.

    More innovation from Signify

    • Bibliotheek van Destelbergen innoveert

      Bibliotheek van Destelbergen innoveert

      De gemeentelijke bibliotheek van Destelbergen gaat voor een beleid dat het energieverbruik en de CO2-uitstoot beperkt. Hier sluit Signify Circular Lighting perfect op aan.

    • Circular lighting – Antwerp Management School, Antwerpen

      Circular lighting – Antwerp Management School, Antwerpen

      Design for Eternity. Dat was een van de ambitieuze uitgangspunten voor de renovatie en de nieuwbouw van de Antwerp Management School. Voor een zo duurzaam mogelijk gebouw wilde Managing director Geert Vyncke geen platgetreden paden bewandelen.

    • Circular lighting bij Schiphol Airport

      Circular lighting bij Schiphol Airport

      Schiphol behoort tot de top van duurzame luchthavens ter wereld. De luchthaven werkt hard aan de verlaging van het energieverbruik en zoekt voortdurend naar manieren om duurzaam te bouwen. Dit alles met maar één doel voor ogen: de meest duurzame luchthaven ter wereld worden.