Предложения

    Philips: відсутність електричного світла щороку забирає життя 1,5 млн людей

    20 Январь 2015

    Амстердам, Нідерланди – У рамках оголошеного ООН Міжнародного року світла і світлових технологій компанія Philips, лідер в області світлотехніки та партнер ініціативи, закликає звернути увагу на глобальну проблему: величезна кількість людей в усьому світі гинуть через відсутність доступу до електричного освітлення.

     

    За статистикою, п’ята частина населення землі, понад 1,3 млрд людей¹, страждає без світла після заходу сонця. Оскільки в їхніх будинках відсутнє електропостачання, вони змушені користуватися газовими лампами та свічками, які викликають респіраторні захворювання і стають причиною випадкових займань. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), через це щороку помирає 1,5 млн осіб, що можна порівняти зі статистикою смертності від захворювань обумовлених ВІЛ-інфекцією.

     

    Проведення Року світла стало можливим завдяки зусиллям Організації Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) спільно з великою кількістю зацікавлених сторін. У проект будуть залучені наукові товариства та об’єднання, освітні та дослідницькі інститути, технологічні платформи, некомерційні організації та приватні партнери. Метою ініціативи є підвищення обізнаності людей про безліч областей застосування світла і його вплив на соціально-економічний розвиток країн світу.

     

    Найбільше відсутність електричного освітлення характерна для країн Азії, Південної Америки та Африки. Наприклад, у Південному Судані до електроенергії мають доступ лише 1,5% людей. У багатьох країнах, що розвиваються, електричні мережі не проведені в десятках поселень з географічних і фінансових причин. У свою чергу, використання світлодіодних рішень, які працюють на сонячних батареях, допомагає забезпечити необхідну кількість світла. Це не завдає шкоди здоров’ю, безпеці чи екології, а також не вимагає значних інвестицій в розвиток інфраструктури.

     

    «Не можна допустити, щоб в ХХI столітті люди в такому масштабі страждали від нестачі світла. Світлодіодні джерела, що працюють на сонячних батареях, здатні змінити життя сільських громад і врятувати мільйони людей. Найважливіше, що ця технологія вже існує і успішно застосовується, довівши свою ефективність. Я закликаю громадських діячів працювати спільно, щоб до 2030 року вирішити цю проблему, - говорить Ерік Рондола, генеральний директор Philips «Світлові рішення». - Якнайшвидше змінити ситуацію важливо і з економічної точки зору – світло необхідне для розвитку людства. Порятунок 1,3 млрд людей від «світлової бідності» не тільки дозволить усунути перешкоди на шляху економічного, соціального і культурного прогресу, але і зробить істотний внесок до світового ВВП».

     

    Один LED-світильник на сонячній батареї може наповнити кімнату яскравим світлом без підключення до електричної мережі. Він коштує 10-20$ порівняно з 50$, які необхідні для придбання газу для лампи протягом року. Також енергоефективні світлодіодні рішення на сонячних батареях можуть забезпечити стабільну освітленість в громадських місцях, що дасть людям можливість вести соціальне життя поза домом у вечірні години. Такі Громадські світлові центри не тільки сприятимуть розвитку спорту та інших соціальних активностей, але також дозволять медичним службам і комерційним підприємствам працювати після заходу сонця. Зараз з ініціативи Philips створюється 100 таких центрів у 12 країнах Африки, де близько 500 млн людей живуть без штучного освітлення.


    ¹ За даними Міжнародного енергетичного агентства

    За більш детальною інформацією звертайтеся до представників Philips:

    Ольга Муха, Олеся Кравченко-Фісун

    Тел: +38 044 220 16 92 

    Моб.: +38 095 280 29 70

    E-mail: Philips@rmconsulting.com.ua

     

    Назім Турдумамбетов

    Директор з корпоративних комунікцій Philips в СНД

    Тел.: +7 (495) 937-93-00, вн.105, факс +7 (495) 937-93-59

    E-mail: nazim.turdumambetov@signify.com

    Про компанію Royal Philips

    Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHI) – це міжнародна компанія, яка працює в галузі «здоров'я та добробуту» і мета якої - покращення якості життя людей шляхом впровадження значущих інновацій в сфері охорони здоров'я, споживчих товарів та світлових рішень. Штаб-квартира Philips знаходиться в Нідерландах. У 2013 році обсяг продажів склав 23,3 млрд євро, а в представництвах компанії працюють 115 000 співробітників у більш ніж 100 країнах. Компанія посідає провідні позиції у розробці обладнання для кардіології, невідкладної допомоги та медичного обслуговування вдома, у сфері енергоефективних світлотехнічних рішень та інноваційних систем освітлення, а також електробритв та засобів особистої гігієни, приладів та засобів для догляду за порожниною рота. Новини про компанію Philips ви зможете знайти на веб-сайті  http://www.philips.ua або на нашій сторінці в соціальній мережі Facebook

    https://www.facebook.com/PhilipsUkraine