Предложения

    Світлодіоди Philips перетворили відомий міст Бей Брідж в арт-об'єкт


    Результатом державно-приватного партнерства Illuminate the Arts, Каліфорнійського транспортного департаменту та художника Лео Вільяреала стала світлова інсталяція з 7 км світлодіодів Philips, які живл

    9 Апрель 2013

    Сомерсет, штат Нью-Джерсі, США – Нова світлодіодна система освітлення мосту Бей Брідж, створена компанією Philips за допомогою рішень Color Kinetics, є яскравим прикладом співпраці державного та приватного сектору. Економічну підтримку проекту, що отримав назву The Bay Lights, надають приватні особи, які можуть придбати сертифікат на один з 25 000 світлодіодів, що освітлюють міст, та подарувати його друзям та близьким. «Light ID», мінімальна вартість якого становить 50$, містить унікальну назву, повідомлення та фотографію. Максимальний розмір пожертвування не обмежений.

     

    Оригінальний погляд відомого художника Лео Вільяреаля та втілена в життя ідея Бена Девіса, директора Illuminate the arts (ITA), зробили з Бей Брідж єдину у світі світлову інсталяцію такого масштабу, яка буде тішити відвідувачів протягом наступних двох років. Оновлений міст побачать 50 мільйонів людей, завдяки чому до бюджету міста Сан-Франциско надійде майже 100 мільйонів доларів. Важливою в проекті є і екологічна складова: світлодіодна система освітлення на 85 % більш енергоефективна, ніж традиційні джерела світла, а необхідна електроенергія надходить від сонячних батарей компанії CleanPath. Компанія надала сонячні батареї спеціально для цього проекту; їх встановлено у Девісі, штат Каліфорнія.

     

    При створенні проекту The Bay Lights Вільяреал вперше використав світлодіоди та керовані зображення системи Philips Color Kinetics eW Flex SLX з корельованою кольоровою температурою 4200 К. Це світлове рішення складається з універсальної мережі контрольованих світлодіодних вузлів. Міцність та гнучкість світильників динамічного білого світла дозволяє встановлювати їх майже на будь-якій поверхні в інтер'єрі та екстер'єрі, завдяки чому вони є ідеальним рішенням для проекту The Bay Lights. Втім, фахівцям Philips Color Kinetics та Вільяреалу довелося змінити структуру світильників – збільшити дистанцію між світлодіодними вузлами, щоб адаптувати їх під конструкцію мосту. В результаті на мосту Бей Брідж було встановлено понад 7 км світлодіодів, що приблизно дорівнює сумі відстаней між опорами мосту з обох боків. Освітлення можна побачити з Сан-Франциско, при цьому воно не засліплюватиме водіїв транспорту, що рухається по мосту.

     

    «Використання світлодіодних технологій Philips дає свободу творчості для реалізації проекту саме так, як я його собі уявляв, і дозволяє вдихнути нове життя в цей грандіозний міст, – говорить Лео Вільяреал. – Це не просто освітлення ще одного моста білим або кольоровим світлом. Проект The Bay Lights показує нам, на що здатне «розумне» світло з можливістю налаштування 255 рівнів яскравості світлодіодів. Програмне забезпечення, яке я розробив для цього проекту, дозволяє системі постійно змінювати сценарії динамічного освітлення, створюючи справжній витвір мистецтва».

     

    Трансформація Бей Брідж у світлову скульптуру – це унікальний досвід застосування світлодіодів, що виокремлює його серед низки аналогічних проектів. Вільяреал з'єднав 25 000 світлодіодних вузлів для створення складних алгоритмів освітлення західної частини мосту. Ці сценарії протягом двох років роботи системи будуть рекомбінуватися, перетворюючи міст в живу художню інсталяцію, яка, на думку організаторів, стане найбільшим у світі світлодіодним арт-об'єктом.

     

    «Проект The Bay Lights є яскравим прикладом того, як багато можуть дати суспільству світлодіодні технології, – розповідає Бруно Біасіотта, голова сектору Philips «Світлові рішення» в Америці. – Там, де зустрічаються освітлення та технології, можливості світла розширюються, і з'являються нові дивовижні задуми. Завдяки наполегливій роботі ITA, Лео Вільяреала та Каліфорнійського транспортного департаменту в Сан-Франциско з'явився новий неймовірний витвір мистецтва, який підкреслює інтерес мешканців до творчості та запрошує відвідувачів побачити, що ще це фантастичне місто може показати».

     

    Проект The Bay Lights повністю фінансується приватними особами. Вартість електроенергії на освітлення мосту за рік складе 11 000 $, тобто 30 $ в день або 4,25 $ в годину.

     

    Online трансляція та трихвилинні ролики зі сценаріями освітлення мосту щоночі в найближчі два роки будуть доступні на сайті www.thebaylights.org.

    За більш детальною інформацією звертайтеся до представників Philips:

    Юлія Петренко
    Спеціаліст з корпоративних комунікацій компанії Philips у Росії
    Тел.: +7 (495) 937-93-00; факс +7 (495) 937-93-59
    E-mail: yulia.petrenko @ philips.com

     

    Назім Турдумамбетов
    Директор з корпоративних комунікацій Philips у Росії та СНД
    Тел.: +7 (495) 937-93-00, доб.105, факс +7 (495) 937-93-59
    E-mail: nazim.turdumambetov@signify.com

    Про компанію Royal Philips

    Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHI) – це міжнародна компанія, яка працює в галузі «здоров'я та добробуту», і мета якої – покращення якості життя людей шляхом впровадження значущих інновацій в сфері охорони здоров'я, споживчих товарів та світлових рішень. Штаб-квартира Philips знаходиться в Нідерландах; компанія повідомила, що у 2012 році обсяг продажів склав 24,8 млрд. євро, а в представництвах компанії працюють 118 000 співробітників у більш ніж 100 країнах. Компанія посідає провідні позиції у розробці обладнання для кардіології, невідкладної допомоги та медичного обслуговування вдома, у сфері енергоефективних світлотехнічних рішень та інноваційних систем освітлення, а також електробритв та засобів особистої гігієни, домашніх та портативних систем розваг, а також приладів та засобів для догляду за порожниною рота. Новини про компанію Philips ви зможете знайти на веб-сайті http://www.philips.ru/newscenter